Πίστη

Πίστη, έννοια πολυδιάστατη. Αν νομίζετε πως μόνο θεϊστές, προληπτικοί, αφελείς, ονειροπαρμένοι και new-age γκουρού πρεσβεύουν το «πίστευε και μετά ερεύνα» απλά δεν έχετε συνειδητοποιήσει οτι και οι καλύτεροι απο μας πιστεύουμε σε κάτι, και ναι, εννοώ πιστευουμε με έννοια θρησκευτική, ή σχεδόν θρησκευτική.

Όντως κάποια στιγμή πειστήκαμε για κάτι και πλέον αδυνατούμε να είμαστε το ίδιο σκεπτικιστές όσο είμαστε για άλλα θέματα. Για να μη τα πολυλογούμε λοιπόν, οι «άθεοι» που τρέχουν το atheia.forum.gr έχουν «θεό».

Οι άθεοι υλιστές ορθολογιστές σκεπτικιστές, του τύπου που ευδοκιμεί στο atheia.forum.gr , συνηθως fantards του Richard Dawkins , αισθάνονται τόσο οργισμένοι με όσους δεν σκέφτοναι «σωστά» όπως αυτοί, που χρειάζονται οπωσδήποτε κάτι ως reference να πάρει τη θέση του θεού για να αποδεικνύουν ακόμα και τα πλέον αυτονόητα πράγματα. Βαθύτερα η πίστη αυτή καλύπτει, όπως και με κάθε πιστό, την αβεβαιότητα της ύπαρξης και την επιθυμία του ανθρώπου να δώσει σώνει και καλά απαντήσεις.

Η πίστη στην αυθεντία της επιστήμης είναι κλασικό μοτίβο και χαρακτηριστικό των άθων σκεπτικιστών και βασικός λόγος που συχνά οι συζητήσεις τους είναι boring as fuck.

Άμεσο επακόλουθo της πίστης αυτής είναι η ανάγκη ορισμένων από αυτούς να κρατήσουν την αθεϊα καθαρή απο σκεπτικισμό προς το επιστημονικό κατεστημένο και το φόρουμ τους καθαρό απο αμφιλεγόμενες απόψεις…

Σχολιάστε